Over ons

Pani Barse…de soap is een initiatief van Stichting Samen Maakt Sterk (SMS). Stichting SMS heeft diverse tv/ theaterproducties en projecten ontwikkeld en uitgevoerd voor diverse omroepen en gemeentes (o.a Den Haag en Utrecht). Alle initiatieven staan in het teken van burgerschap en talentontwikkeling, waarbij de focus ligt op het inzetten van entertainment, kunst en cultuur als tool om hiermee creatievelingen te stimuleren hun talenten te benutten.

Na de oprichting van de stichting zijn diverse formats voorgelegd aan omroepen, fondsen, gemeentes en andere stakeholders die verscheidene projecten hebben omarmd en gesteund. Met de expertise die hiermee is ontstaan, wordt verder gebouwd naar andere initiatieven, waaronder de ‘Nederlandse Film en Theatervereniging’ (Nlftv) . 

Onze Golden Circle

Why
Nederland is een creatief land. Er zijn vele theatergezelschappen en tvproducties die het land rijk is. Toch kent Nederland een grote groep verborgen acteurs en ontwikkelaars die geen platform hebben om zichzelf te ontplooien en hun werk te tonen. Hoe mooi zou het zijn als er 1 platform is waarbij makers en spelers samenkomen om in een verenigingsvorm gezamenlijk producties te ontwikkelen. Vanuit dit idee is de ‘Nederlandse Film en theatervereniging’ geboren.

How
De Nederlandse film en theatervereniging biedt makers en spelers de kans om gezamenlijk producties te ontwikkelen vanuit de eigen passie. De talenten worden begeleidt door leden die hun sporen hebben verdiend. 

What
Gezamenlijk wordt toegewerkt naar een soap gericht op de Hindoestaanse gemeenschap in Nederland en Suriname en dient als pilot voor een eventuele uitbreiding naar een bredere doelgroep. De ambitie is met de ervaring die de vereniging heeft de Hindoestaanse-Nederlandse talenten te begeleiden in de wereld van film, tv en theater.

 Ervaring binnen Stichting SMS:

              Jongerenprogramma ‘A Boeng’ (RTV Utrecht)                    https://vimeo.com/aboeng

        ‘Welkom bij jezelf’ & ‘FunXTalk’ (FunX)

–     Televisiecommercial SNS Bank

        Theatervoorstellingen (o.a. ‘Poldergasten’ en ‘Bring my Family Back’) in samenwerking met Theatergroep DOX

        Spoorloos Verdwenen (AVRO)

        televisiedrama ‘Land van Rama’ (OHM)

        Bijlmer Odyssee (VPRO)

        Lijn 32 (KRO & NCRV)

        Pauwen & Reigers (RTV West)

        Fatum (Nederlandse filmacademie)

        Natakproducties (Indian theatre)