de soap

De serie speelt zich af rondom drie Hindoestaanse families in Nederland en hun kinderen. De kijker wordt meegenomen in actuele thema’s die een belangrijke rol spelen binnen de Surinaams-Hindoestaanse samenleving. Denk aan uitdagingen rondom geld, liefde, drugs- en drankgebruik, stiekem uitgaan en andere herkenbare zaken.

Synopsis

In de jaren 70 werd Suriname onafhankelijk. Ruim 100.000 Surinaamse Hindoestanen besloten hun geluk elders te zoeken waarvan een flink deel in Nederland. Zo ook de familie Doerga bestaande uit 3 broers. De oudste broer, Suresh mocht als eerste traditiegetrouw naar Nederland toe om te studeren. Na het afronden van zijn studie vond Suresh snel een goede baan. Hij liet zijn twee broertjes Manoj en Sashi ook naar Nederland overkomen met alle gevolgen van dien.

Vele jaren verder hebben de broers kinderen, allen jong volwassenen. Suresh is wethouder van een grote stad, Manoj heeft een taxibedrijf en Sashi struggelt enorm in het leven.

De zoon van Suresh, Prewien voelt een constante druk van presteren vanuit zijn vader. Thuiskomen met een 5, is gewoon een no go. Hoe gaat Prewien om met deze druk?
De dochter van Sashi, Sapna en de zoon van Manoj, Rakesh hebben een goede band met elkaar. Regelmatig zien ze elkaar in de sportschool en de squashbaan. Maar soms wordt het voor Rakesh wel erg intiem.
De dochter van Manoj, Jyoti staat naïef in het leven. Wat als nicht Traecy haar aanzet tot keuzes die Jyoti nooit had willen maken?

De kijker wordt op een boeiende wijze meegenomen via thema’s die voor de Surinaams-Hindoestaanse gemeenschap zeer herkenbaar zijn. Jong en oud is vertegenwoordigd in de soap.

Acteurs
Chan Ramlal – Sharda Boedhoe – Wicky Girwar – Soebhaas Ramadhin – Shalini Rai – Danish Rajasekaram – Nandini Bindadin – Sagar Pawan Bhageloe – Ishwardatt Badrie  – Sharmila Dewoe – Maureen Bechoe – Sharina Dwarka – Tariq Akram – Faziel Wagid Hosain – Robert Isri – Hassan Oumhamed – Guner Guven – Oneal Ganpat – Nelly Girwar – Tessa Hoenselaar – Jean Pierre Nshimyumuremyi – Miisz Gracie – D-Wack Hiralal